Acne huid

 

Acne huid

 

Acne is vaak gelinkt aan hormonale schommelingen, huidontstekingen, huidstress en soms ook aan huidverzorgingsproducten.

Het gebruik van bepaalde huidverzorgingsproducten kunnen acne verergeren omdat ze vaak de huidbarrière strippen en zorgen voor huidirritatie. Het is echter wel mogelijk, als je weet wat de oorzaak is, om acne op een zachte en effectieve manier te behandelen. 

Teveel talg productie.

Hoge productie-eenheden van het testosteron hormoon (o.a. tijdens de pubertijd en bij stress) worden door het enzym 5 alpha in de huid omgezet in dihydroxytestosterone (DHT). Dit stimuleert de huid tot extra productie van talg en maakt het pijnlijk en branderig. Het goede nieuws is echter, dat je de activiteit van het enzym 5 alpha kunt terugdringen door het gebruik van de natuurlijke acne behandeling van Purity Serum en Balance Fluid. Beide producten bevatten het natuurlijke Alpine Herb Epilobium Fleisheri dat heeft bewezen het enzym 5 alpha terug te dringen en de talgproductie te verminderen met 56%.

Cel proliferatie
Acne ontstaat, onder andere, doordat dode huidcellen de ingang van huidporiën vernauwen of blokkeren. Vooral als er een overproductie van talg is. De huidporiën raken daardoor verstopt en de huid raakt ontstoken met als gevolg een puist. Purity Serum bevat een lage dosering Salicylic Acid van het Willow Bark extract, dat helpt de dode huidcellen te verwijderen en bevrijdt verstopte poriën,Probeer ook onze “Vitality Mask”,  voor peeling van de huid en vermindering van huidirritaties. Het bevat Biospecific Marine Enzymes, dat de poriën verfijnt en egaliseert de huid met 61%.

Bacteriën
Bacteriën in de geblokkeerde poriën zorgen ervoor, dat de talgproductie afbreekt in vette zuur, dat irritatie en ontstekingen veroorzaakt, met als gevolg puistjes. In de Purity Serum Rainforest Blemish Blend zit het sterke Amazone antibacterial Andiroba, dat met 2 andere extracten samenwerkt en het aantal ontstekingen (puistjes) vermindert met 42%.

S5 producten zijn ideaal voor de gevoelige acne huid. Ze zijn vrij van parabens, SLS/SLES, PEGS, DEA, Mineral Oil, Silicon, Propylene Glycol, GMO or synthetic fragrances.
 
Alle S5 producten zijn gemaakt met een hoog percentage van organische ingredienten en gebruikt alleen 100% natuurlijk actieve  ingredienten.

Acne wordt beïnvloedt door een aantal factoren:

teveel hormonen, stress, vochtigheidsgraad van de omgeving, druk op de huid, erfelijkheid.

Enkele producten geschikt voor Acne:

Senzimi skincare:Sensitive Cleanser,Moisturiser dag/nacht.

S5 Cosmeceutical. Clarity cleanser en Neutralise cleanser, Purity Serum,Balance fluid.Recilience Mask

Advies nodig?  wij voorzien je graag van alle informatie.

 

Acne huid

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    [email protected] 0031-614885563 Verbergen